Itt minden a családokról szól!

A gyerekek kedvence a Szamárfül

A következő két évben csaknem 500 olyan program lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben, ami kifejezetten a családosoknak szól. Lesz játszóház, képesség-  és készségfejlesztő foglalkozás, sőt a szülőknek ismeretterjesztő előadássorozat is. Az egészben pedig a legjobb, hogy mindez ingyenes.

hirdetés

Egy pályázatnak köszönhetően a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed 40 millió forintot fordít arra, hogy ingyenes családi rendezvényeket tartson. Ez egy teljesen új programsorozat, ami gyerekeseknek és gyermekvállalás előtt állóknak is szól.

szamárfül fesztivál06
Családbarát helyszín és programkavalkád várja az érdeklődőket

– Ennek rendezvénynek az egyik célja, hogy élményekkel gazdagítsa a családokat, de a másik feladata az, hogy a helyi közösségeket, családokat is megerősítse. Ebben vállal a következő két évben a Zsolnay Kulturális Negyed szerepet – mondta Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár.

170202_HoppalPeter_Zsok
“Részben kulturális kérdés az is, hogy a családok milyen állapotban vannak egy adott társadalomban.”

A következő két évben 5000 látogatót várnak a 30-féle, összesen 457 programra

– Mára kijelenthetjük, hogy a létesítmény és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. által működtetett intézmények elsősorban a családok számára nyújtanak programokat, kikapcsolódási lehetőségeket. Ezt erősíti tovább ez a pályázat, amelynek segítségével még szélesebbre nyílik az a bizonyos képzeletbeli kapu a kultúra világában – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

DSC_1329-001
Két év alatt 457 ingyenes program

Az elmúlt években a Zsolnay Örökségkezelő NKft. az éves állami támogatás mellett 30 millió forint pályázati összeget tudott lehívni.

– Ezt a tavalyi évben már 100 millió forintra sikerült növelnünk. Így az a célkitűzés, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedet szeretnénk a családosoknak átadni egyre közelebbé válik a széles programkínálat által – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A programokra bárki jelentkezhet, e-mailes regisztrációval. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint Prof. dr. Bagdy Emőke, Bíró László püspök, dr. Koltai Mária, dr. Pécsi Rita. De emellett számos élményközpontú játszóházat és foglalkozást is tartanak majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.