Koncertekkel ünnepelhetjük meg a világhírű központot

Színfürdőben a Kodály Központ

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli idén a Kodály Központ, az eltelt időszakban világhírűvé vált intézmény ebből az alkalomból nagyszabású születésnapi programsorozattal és ünnepi gálaműsorral kedveskedik látogatóinak december 16-án.

hirdetés

Immáron öt éve lehetünk büszkék pécsiként a Kodály Központra, ugyanis a mára már világhírnek örvendő intézmény 2010. december 16-án nyitotta meg kapuit a világ minden tájáról érkező műkedvelők előtt. A lenyűgöző akusztikájú hangversenyterembe az elmúlt fél évtizedben több százezren látogattak már el, és az ünnepi műsor- és gálakoncert után feltehetően még többen fognak.

5 éve világhírű
5 éve világhírű

A műsoráradat már a délelőtt során megkezdődik, 14 órakor Marcelina Beucher lengyel szopránénekes és Ting-Wei Chen taiwani fuvolaművész koncertjét láthatja a nagyérdemű a koncertteremben. Ezzel egy időben a Kodály Központ konferenciatermében egy látványos és nosztalgikus vetítést tartanak az épület múltjának emlékezetes pillanataiból, ahol természetesen egy az érdeklődök egy hangfelvétel-válogatást is meghallgathatnak az elmúlt öt év legjobb momentumaiból. Ezután 16 órától a Magyar Kórusok Napja alkalmából gyermek- és ifjúsági kórusok adnak koncertet.

Imádják a pécsiek
Imádják a pécsiek

Az ünnepi gálakoncert 20 órakor kezdődik, a nagyszabású koncert koncepciója pedig az, hogy intézmény névadójának munkássága előtt tisztelegve idézik meg Kodály Zoltán szellemiségét. A zeneszerző műveit a Pannon Filharmonikusok és a nemrég alakult Fesztiválkórusuk, valamint a Nemzeti Énekkar művészei adják elő.

Az ünnepséget egy zenés-táncos buli zárja, melyen a Dübörgő Watt`a`Cukrock nevű banda fogja húzni a talpalávalót 22.30-tól.

A gálakoncert kivételével a gálaműsor többi programján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet személyesen a Kodály Központ jegypénztárában tehetnek meg az érdeklődők, valamint e-mailben a latogato@zsn.hu címre írt levélben.