Varázsóra – Legkedvesebb kísérleteim

A Zsolnay-negyed legújabb ismeretterjesztő programja. Az előadás július 19-én 14:30 órakor várja látogatóit.

hirdetés

Helyszín: Zsolnay-negyed – Látogatóközpont – 24-es terem

Jegyár: 600 Ft

A Labor – Interaktív Varázstér és a Planetárium programjai mellett újabb lehetőséggel bővül a Zsolnay-negyed ismeretterjesztő, természettudományos kínálata.

A Varázsóra – fizikai kísérletek igazából izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletekkel bővíthetik természettudományos ismereteiket. A Varázsóra az embert körülvevő világ jelenségeire ad magyarázatot. Választ kaphatnak például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és hogy mire képes a légnyomás…

A 45 perces Varázsóra programjai minden szombaton és vasárnap 14.30-kor kezdődnek, Iskolai szünetek idején pedig további bemutatók várják az érdeklődőket. A program 7 éves kortól javasolt bármely korosztálynak, helyszíne a Látogatóközpont épületének 24-es terme.

A hétéves kortól ajánlott 45 perces, részben interaktív előadás válogatás az idei Varázsórák legkedveltebb és leglátványosabb fizikai kísérleteiből, minden alkalommal más-más meglepetés kísérlettel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!