Zombik támadnak a pécsi éjszakában

A '68-as film ma is sokkoló

A kultikus amerikai éjszakai vetítések hagyománya Pécsre is beférkőzhet, május 13-án ugyanis este 10 órakor nézhetünk meg egy igazi klasszikust!

hirdetés

Minden idők egyik legfontosabb és legalapvetőbb horror-klasszikusával kedveskedik a pécsi filmkedvelőknek a nemrégiben megszépült Apolló Mozi, ahol egyetlen egyszer, május 13-án este 22 órakor levetítik George A. Romero 1968-as remekművét, Az élőhalottak éjszakáját.

Jönnek a zombik!
Jönnek a zombik!

Az alapsztori egyszerű: egy testvérpár meglátogatja szülei sírját, amikor a semmiből előtörnek az életre kelt halottak, és csúnyán megharapdálják a fiút, míg a lánytestvér kereket tud oldani. Elbarikádozza magát egy fakuckóban, többedmagával, és megkezdődik az élet-halál harc az élőhalottakkal, akik mindenáron emberi húshoz akarnak jutni.

 

 

Húst akarnak
Húst akarnak

A több, szintén remek folytatást megérő zombi-sorozat nyitódarabja a kultikus amerikai éjféli vetítések alapfilmje, épp ezért rendkívül jó hír a pécsi filmrajongóknak, hogy az éjszakai vetítések mintájára Pécsett is nézhetünk „főműsoridőn” kívül klasszikusokat.

A '68-as film ma is sokkoló
A ’68-as film ma is sokkoló
Megújult az Apolló
16 millió forintos beruházás során újult meg az 1911-től működő pécsi Apolló mozi kisebbik vetítőterme. Varga Gabriella, a mozit működtető Apolló Mozi Alapítvány kuratóriumi tagja, a létesítmény vezetője elmondta, hogy az art mozik digitalizációjára kiírt EMMI-pályázat keretében került sor – a város támogatásával közösen – a vetítőterem felújítására. Új digitális vetítőt és Dolby-hangrendszert építettünk be, a lebegő vetítővászon pedig ilyen nagyságú helyiségek közül egyedüliként nálunk látható – fogalmazott.