17 milliót sikkasztott egy pécsi autókereskedő

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2013 augusztusa és 2015 februárja között több mint 17 000 000 Ft-ot tulajdonított el munkáltatójától, egy pécsi autókereskedéstől – közölte Dr. Varga-Koritár György megyei főügyész.

hirdetés

A pécsi férfi egy autókereskedés alkalmazásában állt, ahol a kereskedés vezetőjeként feladata volt az értékesítés és a vásárlókkal való kapcsolattartás. Az ügyészség szerint a vádirattal érintett időszakban a pécsi férfi a kereskedés ügyfeleitől nagyobb összegeket vett át, jellemzően téligumi-garnitúra ellenértékeként, amelyeket megrendelt, az ügyfeleknek átadott, azonban az általuk kifizetett vételárat a kereskedés pénztárába nem fizette be, azt jogtalanul eltulajdonította.

Ezen kívül a kereskedő több nagy értékű gépkocsi megrendelése kapcsán sem számolta el munkáltatója felé az ügyfelektől átvett vételár-előleget, hanem azt szintén jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség szerint a vádlott a cselekményével több mint 17 000 000 Ft kárt okozott, azonban az ügyfeleket az autókereskedés kártalanította. Az autókereskedő cselekménye jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.