2 év felfüggesztettet kapott a fiára emlékezni akaró férfit elütő autós

2016. október 31-én halálra gázoltak egy férfit, aki megemlékezni érkezett az egyik út menti fejfához, amit az ott elhunyt fiának állítottak emlékül. A 62 éves úttesten átkelő férfi már a helyszínen életét vesztette. A baleset okozóját 1 év 6 hónap fogházra és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték, azonban a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette a Pécsi Törvényszék.

hirdetés

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék október 3. napján megtartott nyilvános ülésen a Komlói Járásbíróság 2019. március 4. napján kihirdetett elsőfokú ítéletét felülbírálva Dr. F-S. Á. P. vádlottat közúti baleset okozásának vétségében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év 6 hónap fogházra és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette.

A bíróság megállapította, hogy 2016. október 31-én a vádlott férfi, a munkáltatója tulajdonában lévő autóval Mánfa felől Árpádtető irányába közlekedett, amikor haladása során 70-80 km/h sebességgel elütötte a belső forgalmi sávban, az úttesten átlósan haladó sértett férfit, aki a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

Az ítélet jogerős.