200 forint miatt került előzetesbe a pécsi rabló

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú pécsi fiú letartóztatását, aki kirabolt egy nőt. 

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított október 9-én, az éjszakai órákban, Pécsett, 200 forintot kért egy nőtől, és miután a nő azt mondta, hogy ad, már 500 forintot kért tőle, erre a sértett azt mondta, hogy nincs neki.

Ekkor a gyanúsított a sértett nőt szemből meglökte, aki ettől a földre esett, jobb könyöke megsérült. A gyanúsított pedig a sértett magához szorított táskájából kivette annak pénztárcáját a benne lévő 20.000 forint készpénzzel, személyes irataival, bankkártyájával együtt, majd a helyszínről elfutott.

A fiatalkorú gyanúsított – hasonló jellegű és más bűncselekmények elkövetése miatt – korábban már állt bíróság előtt, akkor javítóintézeti nevelésre ítélték, ez ügyben töltött előzetes letartóztatásából nem régen szabadult és jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő személyeket befolyásolva, megfélemlítve veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, erőszakos jellegű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés véglegessé vált, tekintettel arra, hogy azt az ügyész, a gyanúsított és védője valamint a gyanúsított törvényes képviselője is tudomásul vették.

Hirdetés