46 nőt zaklatott szexuálisan a Facebookon

Ormánsági lányok voltak az áldozatai annak a férfinak, akit két év börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a Pécsi Járásbíróság. A vád szerint férfi 46 lánynak mutogatta magát az interneten keresztül.

hirdetés

A férfit szeméremsértés miatt ítélte 2 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra a Pécsi járásbíróság. Az ítélet szerint 2015. januárjától 2016. márciusáig különböző álnevekkel chat programokon keresztül követte el a bűncselekményt.

A férfi a sértettek adatait is felhasználva, profilokat hozott létre a Facebookon és más internetes alkalmazásokon azzal a céllal, hogy nőkkel, lányokkal felvegye a kapcsolatot és előttük szeméremsértő módon mutogassa magát, előttük önkielégítést végezzen. Miután a vádlottat visszaigazolta ismerősként a kiszemelt áldozat, a vádlott videóhívást kezdeményezett az érintett felé. Amikor az érintett fél fogadta a hívást, a vádlott kamera előtt végzett önkielégítést. Összesen 46, részben gyermekkorú sértett sérelmére követte el a bűncselekményeket – áll a Pécsi Járásbíróság közleményében.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat nem jogerős.

 • Bergovecz Győző (Bergo)

  Meddig tart letiltani valakit aki zaklat? Úgy gondolom egy kattintás az egész és nem kötelező nézni, olvasni vagy hallgatni a zaklatását! Vagy netán valaki kényszerítette rá, hogy végignézze?! Vagy van akinek ezt is mondani kell, hogy nem kötelező elviselnie? Nem hiszem el, hogy van aki ennyire bugyuta lenne!

 • Bence Illes

  Az ilyen ember beteg, meg miegymás, nem is érdemes részletezni, DE:
  1. Gyermekkorúaknak miért kell fent lenni Facebookon?
  2. Ismeretlen ember bejelöl, vagy nem igazolom vissza, vagy ráírok, hogy mégis kicsoda!
  3. Ha mégis visszajelölöm, mi a fenének fogadok el videóhívás felkérést?

  Nagyobb felelőssége lehetne a szülőknek, hogy mennyire engedik közösségi médiához a gyereküket.