A kalauz arcába pöckölte az égő csikket

A Szigetvári Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönre ítélt egy vádlottat, az ítélet végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

hirdetés

A bíróság közlése szerint a vádlott 2015. október 2-án az esti órákban felszállt kerékpárjával a Pécsről Dombóvárra tartó személyvonatra, ahol a középső kocsi egyik végének utas-peronján állt meg. A Mecsekalja-Cserkút és Bicsérd állomások között a vezető jegyvizsgáló sértett odalépett a vádlotthoz, hogy a menetjegyét ellenőrizze, amelyet a vádlott át is adott a jegyvizsgálónak, azonban a kerékpárra nem váltott jegyet.

Ezt követően a vádlott – többszöri felszólítás után – beleegyezett abba, hogy vásárol egy jegyet a jegyvizsgálótól, amelyet a sértett kiállított és átadott a vádlott számára. A vádlott a kerékpárra szóló menetjegyet eltette, de kifizetni nem akarta. A kalauz közölte a vádlottal, amennyiben nem fizeti ki a jegyet, úgy Szentlőrinc állomáson kizárja az utazásból és értesíti a rendőrséget. Mivel a vádlott erre nem volt hajlandó, a sértett értesítette a rendőrséget.

Szentlőrincen, amíg a rendőrségre vártak, a vádlott a vasúti kocsi lépcsőjén állva cigarettára gyújtott. A jegyvizsgáló felszólította, hogy hagyja abba a dohányzást, melyre a vádlott az égő cigarettát a kalauz arcának pöckölte. A cigaretta a földre esett, a vádlott ismét rágyújtott. Eközben megérkeztek a rendőrök, akik intézkedtek a vádlottal szemben.

A bíróság közlése szerint a vádlott erőszakkal és fenyegetéssel akadályozta a sértettet, mint közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában.

Az ítélet jogerős.