Agyba-főbe verte idős anyját a somogyhatvani férfi

Jogerősen 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltásra súlyosbította a Pécsi Törvényszék 2017. szeptember 28-án kelt ítéletével, a Szigetvári Járásbíróság 2017. február 27-én kelt ítéletét T. L. vádlottal szemben. A vád idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette volt. 

hirdetés

A vádlott együtt lakott édesanyjával Somogyhatvanban, egy családi házban úgy, hogy a sértett a házban, a vádlott pedig a ház udvarán található lakóautóban élt.

Még 2015. októberének közepén, 5 óra körüli időben, az ittas állapotban lévő vádlott bement a házba, ahol odalépett a szobában alvó sértett mellé, szitkozódások közepette többször rátaposott az alvó édesanyja arcára, mindkét kezére, majd ököllel is püfölte a sértett arcát és nyakát is.

Ez után a vádlott fenyegetések közepette betekerte a sértettet az ágyon lévő paplanba és úgy bántalmazta tovább, melynek során ismét több alkalommal megrúgta és megütötte, végül távozott a helyszínről.

A sértett tartva a további bántalmazástól, hajnalban átment unokája házához, bekéredzkedett, majd lefeküdt aludni. A reggeli órákban rokonai észlelték a sérüléseit, értesítették a helyi polgármestert, aki hívta a mentőket.

A sértett a bántalmazás következtében bal karjának elmozdulásos törését és több könnyű – 8 napon belül gyógyuló – sérülést szenvedett.

Az ítélet jogerős.