Anya és lánya volt nagyon erős a Fröccsmaraton után

Érdekes ügyet tárgyal október 17-én a Siklósi Járásbíróság: a Törvényszék közlése szerint két nő, anya és lánya a Fröccsmaraton után rendőrökkel dulakodott, végül bilincsben vitték el őket. A perpatvar még a rendőrkocsiban is folyt.

hirdetés

A vádirat szerint a vádlott nő és édesanyja még tavaly augusztus 5-ről 6-ra virradóra Harkányban szórakoztak a Fröccsmaraton, ahol – mi mást csináltak volna – italoztak. A hirtelen felhőszakadás miatt taxival kívántak hazamenni, azonban az általuk kiválasztott taxi nem vette fel őket.

A két nő ekkor egy közelben parkoló rendőrkocsihoz ment, az elsőrendű vádlott nő annak oldalát ütögetve kiabálni kezdett, hogy hol vannak a rendőrök. Ezt látva a szolgálatot teljesítő rendőr zászlós, rendőr főtörzsőrmester és rendőrtanuló odaléptek, a rendőr zászlós megkérdezte, hogy miben segíthet. A nő azt mondta, hogy egy taxisofőr megütötte, azonnal hívjanak mentőt.

A járőr azt válaszolta, ha történt volna ilyen, látniuk kellett volna – lévén csak ki kellett nézni az ablakon. A nő ezután nyitott tenyérrel a rendőr felé ütött, annak arcát el is érte. Ekkor a rendőr a nő mindkét kezét megragadta. Ezt észlelve a nő a vádirat szerint több alkalommal megkísérelte ágyékon térdelni a járőrt, ez nem sikerült neki, de a jobb térdét két alkalommal is elérte. A zászlós a nőt megbilincselte és megpróbálta beültetni a rendőrkocsiba, aminek az asszonyt ellenállt, majd megpróbálta megrúgni az intézkedő rendőrt – sikertelenül.

Az anyja, amikor észrevette, hogy a rendőr zászlós a lányát meg akarta bilincselni, odalépett a rendőrhöz, a vállát meglökte és szitkozódva felelősségre vonta, hogy miért bántja a lányát. Ekkor a főtörzsőrmester az anyát félrehúzta és megbilincselte. Az elsőrendű vádlott hivatalos személyt bántalmazott, a másodrendű vádlott, azaz az anya hivatalos személyt jogszerű eljárásában, erőszakkal akadályozott az ügyészség szerint.

A vádlottakat a zsaruk a Siklósi Rendőrkapitányságra szállították, miközben az egyikük folyamatosan szidta az intézkedő rendőröket, és kétszer-háromszor le is köpte őket, áll a vádiratban.

A bíróság az ügyben folytatja a tárgyalást.