Az erkélyen lógva kiabált segítségért

Emberölés bűntettének kísérlete lesz a vád azon a tárgyaláson, amelyre jövő héten kerül sor a Pécsi Törvényszéken. A vádlott késsel kergetett a lakásban egy nőt, aki végül az erkélyre menekült, és az első emeletről lógva, kapaszkodva kért segítséget.

hirdetés

A vádirat szerint a sértett nő 2016 januárjától a vádlott férfi pécsi társasházi lakásában lakott, közöttük élettársi, illetve más kapcsolat nem jött létre. A sértett és a vádlott között 2016 júniusában megromlott a viszony, a sértett több ízben bántalmazta a vádlottat, aki emiatt 2016. augusztus 5-én feljelentést tett a rendőrségen, azonban a nyomozást megszüntették, mert a vádlott könnyű – 8 napon belül gyógyuló – sérüléseket szenvedett.

2016. augusztus 12-én a délelőtti órákban a nő a lakás fürdőszobájában mosakodott. A helyiség ajtaja nyitva volt. A férfi gyümölcsöt akart tisztítani, ezért a kezében egy 19 centi pengehosszúságú, recézett élű kést tartva, megkérdezte a sértettől, hogy hol a lakás bejárai kulcsa. Emiatt közöttük szóváltás alakult ki, melynek során a vád szerint a nő arcul ütötte a férfit, aki erre a késsel a hátán, kis erővel megszúrta a nőt, aki a fürdőszobából az előszobába lépett. A vádlott követte és a vád szerint a jobb mellkas felén egy ízben, közepes erővel, majd egyszer nagy erővel megszúrta.

A nő az első emeleti lakás szobájába menekült, az erkély korlátján átmászott és a rácsba kapaszkodva, kifelé lógva segítségért kiabált. A vádlott utána ment és a korlátba kapaszkodó sértett kezét ütlegelte.

A történteket egy lakó a társasházból észrevette, és értesítette a rendőrséget.

A bíróság a jövő héten folytatja az ügy tárgyalását.