Berúgva rontott neki a buszsofőrnek

A szesz árát nem felezik

Ittasan esett neki az egyik helyi járatú busz sofőrjének egy pécsi férfi még 2019 februárjában. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat ellene a Pécsi Járási Ügyészség, 1-5 évre is hűvösre kerülhet.

hirdetés

A vádlott férfi még 2019 februárjában ittas állapotban utazott egy helyi járatú pécsi buszon. Mikor a busz a végállomásra ért, az utasok a buszt elhagyták, ám a buszvezető hölgy észlelte, hogy a vádlott ittas állapotban az ülések között, a busz padlóján fekszik. Ezután a buszvezető kinyitotta az ajtókat és felszólította a férfit, hogy a buszt hagyja el. Ám a vádlott hangosan elkezdte szidalmazni a buszvezetőt, fekve kézzel-lábbal kapálózni kezdett és többször megrúgta a sofőrt.

Ekkor az megijedt és visszament a vezetőfülkébe, ahol segítséget kért.

Az ittas férfi nem hagyta ennyiben: kúszva előre ment a vezető fülkéig, ott tovább szidta a sofőrt, azonban a buszról nem szállt le. Csak a vele szemben intézkedő rendőrök vitték le.

A buszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a személy elleni erőszak büntetési tétele itt 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés