Bíróság előtt a pécsi színésznő támadója

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint február 3-án kezdődik a Pécsi Járásbíróságon annak a férfinak a pere, aki  2015. május és június hónapban ugyanott és ugyanolyan módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt Pécsen.

A törvényszék szerint májusban egy napon, a hajnali órákban az egyik sértett hölgy Pécs belvárosában hazafelé tartott, mikor a vádlott észrevette őt. A férfi a nő után ment, majd hátulról átkarolta azzal, hogy őt megerőszakolja. A sértett azonban a vádlottat észrevette, szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, és a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, és a vádlottra rákiabált. A hangos kiabálás miatt a vádlott a további erőszaktól elállt és elszaladt.

Júniusban, szintén a hajnali órákban a vádlott észrevett egy fiatal nőt, aki hazafelé tartott. A másik sértett után ment, majd egy sötét útszakaszon hátulról nyakon ragadta és a sértettet a föld felé szorította. A nő védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni. A sértettnek a dulakodás során sikerült elmenekülnie. Eközben a vádlott a nő táskáját megragadta és azt magával vitte. A sértett a dulakodás közben számos sérülést szenvedett el, így többek között az egyik ujja is eltört.

A vádlottat a bíróság korábban már két alkalommal is elítélte nemi erőszak miatt.