Borítékolt bódítás

Egy budapesti postán akart kábítószert feladni egy szigetvári férfi. A feladott borítékok egyike azonban kiszakadt, a postások pedig értesítették a rendőrséget.

Hajnalban akarták útjára indítani az előző napon feladott leveleket a Baross téri postahivatal munkatársai december 21-én. A műszakvezetőnek az éjjeli órákban jelezte az egyik postás, hogy megrongálódott az egyik boríték, és furcsa anyag szóródott ki belőle. A dolgozók éltek a gyanúperrel, hogy valaki drogot adott fel, ezért azonnal rendőrt hívtak.

hirdetés

A szakértők előzetes véleménye szerint a borítékból kiszóródott anyagmaradványban az AMB-FUBINACA elnevezésű, a büntető törvénykönyv alapján új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyület volt kimutatható.

A levélről kiderült, hogy azt egy budapesti férfi nevében adták fel, 18,7 grammnyi anyag volt benne. A postai nyilvántartás szerint a feladó további 142 borítékot postázott előző nap, melyek a mérlegeléskor összesen 2938 grammot nyomtak.

A zsaruk megállapították, hogy a feladóként megjelölt név és cím is hamis. Úgy vélték, a feladó nem tudhat arról, hogy egyik borítékja megbukott, továbbra is ilyen módon fogja feladni a küldeményeit, ezért figyelni kezdték a postahivatalt. Nem kellett sokáig várniuk, még aznap 14 órakor jelezték a levélfelvevők, hogy megjött az a férfi, aki postára adta a 143 borítékot. Ezúttal 39 küldeményt akart feladni, ezek összesen 789 grammnyi anyagot rejtettek.

A helyszínen elfogták a 35 éves feladót, aki annyira nem volt együttműködő, hogy még a valós budapesti tartózkodási helyét sem adta meg a rendőröknek.

Mivel feltehető volt, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítékok megsemmisítésével, a tanúk befolyásolásával nagyban megnehezítené a nyomozás lefolytatását, illetve újabb bűncselekményeket követne el, a bíróság december 23-án elrendelte előzetes letartóztatását.

hirdetés

Hirdetés