Még a trágya is kigyulladt, olyan forróság van!

Hétfőn négy alkalommal volt szükség a baranyai tűzoltók munkájára. Pécsett egy fabódé gyulladt meg, de ismét történt aratással összefüggő tűzeset is.

hirdetés

Szalmával letakart, összehordott szerves trágya gyulladt meg hétfőn Pécs déli részén, Kozármisleny közelében. A három méter magas, hat méter széles és százötven méter hosszan felhalmozott anyag mintegy harminc méteren kapott lángra. A pécsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A négyórás beavatkozást követően még nem lehetett kizárni, hogy mindenhol megszűnt-e az izzás, ezért a tulajdonos egy lajtos kocsi készenlétben tartása mellett gondoskodott a növényi hulladék felügyeletéről.

tűz

Kigyulladt egy harminc négyzetméter alapterületű, használaton kívüli fabódé tegnap Pécsett, a Széna utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek így nem terjedtek tovább. A beavatkozók körbejárták a káreset helyszínét, de szándékosságra utaló jelet nem találtak.

Szabadtéri tűzhöz riasztották a mohácsi tűzoltókat is hétfőn. Bólyban egy fél hektáros terület gyulladt ki, amelynek a háromnegyed része már leégett mire a tűzoltókat a helyszínre riasztották. A tűz egy erdősávot is veszélyeztetett, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedtek tovább a lángok.

Nagy erőkkel vonultak a szigetvári és a sellyei tűzoltók tegnap Somogyapátiba, ahol egy huszonöt hektáros gabonatáblában keletkezett tűz. Az aratást végző munkagép vezetője a visszapillantó tükörből vette észre, hogy ég mögötte a búzatábla, a területet azonnal elhagyta és segítséget hívott. Mintegy tíz hektáron leégett a lábon álló gabona és a búzatarló. A beavatkozók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be a káresetnél. A sűrű füst miatt egy időre le kellett zárni Somogyapáti Fő utcáját, a forgalmat rendőrök terelték el.