Cellatársára támadt, elítélték

Elítélték azt a férfit, aki megtámadta mit sem sejtő zárkatársát, majd a mellékhelyiségbe próbálta zárni a menekülő férfit. 

hirdetés

A férfi tavaly tavasszal épp előzetes letartóztatását töltötte egy zárkában, ahol három társa volt. Amikor ketten elindultak sétálni, minden ok nélkül megütötte egyikőjüket, aki próbált elmenekülni, de a vádlott tovább támadta őt. A mellékhelyiségbe menekülő sértett férfit a vádlott nem engedte ki, az ajtót befelé nyomta, hogy ne tudjon kiszabadulni.

Egy biztonsági őr észlelte a vádlott zárkájából kiszűrődő hangokat, majd az incidenst. Amikor az őr belépett a zárkába, a vádlott már a mosdó ajtajának támaszkodott, ezután állította le őt.

A sértett a történtek során, test szerte nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Pécsi Járásbíróság június 9-én kihirdetett ítéletével személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt O. S. vádlottat 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábban kiszabott, akkor felfüggesztett 2 év börtönbüntetésének végrehajtását is.

A vádlott és a védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést az ítélet ellen, így az nem jogerős.