Cserélt rendszámmal karambolozott Harkányban

Egyedi azonosító jel meghamisításának elkövetése miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 49 éves túronyi férfi ellen, aki 2020. június 14-én a kora esti órákban Harkányban nekiütközött egy parkoló autónak, majd az adatait egy üzenetben otthagyta a szélvédőn – a megadott rendszám viszont nagyon nem stimmelt.

hirdetés
Uránia Mozi

A túronyi férfi, miután ütközött az másik autóval, emberbaráti kötelességének érezte megadni az adatait és otthagyni a szélvédőn. Ám mikor az összetört autó tulajdonosa visszaért a járművéhez, a szemtanúk tájékoztatták arról, hogy milyen típusú autóval mentek neki a kocsijának. A nő felhívta a megadott telefonszámon a feltételezett okozót, aki viszont ekkor már letagadta a baleset okozását.

A sértett ezután a rendőrségre ment, és bejelentette az esetet. A rendőrök ellenőrizték a megadott rendszámot, amelyről kiderült, hogy sem típusában, sem színében nem egyezik a nő által elmondottakkal.

A rendőrök rögtön felkeresték az okozó jármű tulajdonosát, aki elmondta, hogy az általa megadott rendszámot egy másik autóról szerelte át.

A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, a felelősségét a baleset okozásáért is elismerte. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.