Cukorbetegnek mondta magát, kicsalta a pénzt az idősektől

Idős házaspártól csalt ki pénzt egy pécsi férfi – most vádat emelt ellene a Pécsi Járási Ügyészség.

hirdetés

A vádirat szerint a sértett 88 éves férfit 2018 szilveszterének délutánján szólította meg lakása előtt a vádlott azzal, hogy segítségre volna szüksége, mert cukorbeteg. Az idős férfi beengedte lakásukba, ahol a vádlott a 85 éves feleségnek is előadta, hogy rosszul van. Egy pohár vizet és cukrot kért tőlük. Miközben azok megkínálták őt, anyagi segítséget is kért tőlük.

Az asszony kétezer forintot vett elő a tárcájából, ám a vádlott látta, hogy nagyobb címletű bankjegyek is vannak nála, így egy tízezrest kért „kölcsön”, azzal, hogy majd másnap visszaadja. Ezután távozott.

Ahogy azt az ügyészség közleményében olvasható, másnap valóban visszatért a férfi, ám most azt állította, hogy csak egy 20 ezrese van a feleségénél az autóban, így kért újabb 10 ezret az idős asszonytól, hogy ő rögtön visszahozza a nagyobb címletű papírpénzt. A beszélgetést hallotta az idős férj is, aki kivette a pénzt a vádlott kezéből, és közölte, hogy ő is lemegy vele az autójához, ott rendezzék majd az anyagiakat.

Az autónál az idős úr szembesült azzal, hogy a csaló hazudott nekik, ugyanis az utcán őt nem várta senki, ekkor a sértett kihívta a rendőrséget, azonban a vádlott elhagyta a helyszínt.

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés