Tüntetés a száguldozók ellen

Látkép, motoros baleset után

Néhány napja ismét motoros baleset történt a mecseki szerpentinen, mint kiderült, nem is volt annyira hétköznapi a csattanás. A motoros ugyanis vélhetően egyszerűen eldobta a gépet, miután látta, hogy nem tudja megtartani. Az esetről a vétlen autó sofőrje számolt be a Facebookon – nem éppen irodalmi hangnemben.

hirdetés

Ön szerint szükség van a demonstrációra?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Pénteken nem akármilyen szerencsétlen napot zártak a baranyai motorosok, hiszen három balesetnek a részesei is voltak. Kettőben bizonyára vétlenek voltak, ám a harmadik esetben ez már erősen megkérdőjelezhető. A Facebookon ugyanis a mánfai szerpentinen pórul járt autós osztotta meg tapasztalatait. Mint írta, a Mecsekpihenő alatti kanyarból kiérve, 60 kilométeres sebességnél észlelte, hogy egy motoros a Mecsekpihenő feletti kanyarban elveszti uralmát a motor felett.

motorosbaleset
Elvesztette az uralmát a gép felett

A Mecsekpihenővel egy vonalban egyszerűen leugrott a motorról, majd felpattant és berohant a pihenőhöz – írta. A motor ezután az oldalára dőlve csúszott az autó felé. A sofőr nem tudta, hogy merre rántsa a kormányt a forgalmas úton, ezért hátramenetbe kapcsolt és gázt adott. De a kétkerekű így is az autóba csapódott, összetörte annak alvázát és hűtőjét. Az autós szerint a motoros ismerősei gyorsan a helyszínre érkeztek, és el akarták vinni a motort a helyszínről, ezt azonban nem engedte meg nekik.

Mint az a posztból is kiderül, a mecseki szerpentinen addig van nyugalom, amíg a rendőrök ott vannak, ahogy elmennek, azonnal visszatérnek a motorosok.

Az autós megfogadta, beszerez egy fedélzeti kamerát, minden szabálysértőt feljelent, “akárhányszor zümmög a Mecsek”, kihívja a rendőröket, mert megelégelte a dolgot.

Az autós felháborodásának hangot adva forgalomlassító demonstrációt akar szervezni, hogy felhívja a motoros balesetekre a figyelmet, és hogy megelőzze a továbbiakat.

Ugyanakkor az is köztudott, hogy nem csak a renitens motorosokkal van a probléma – tehetjük hozzá -, hiszen rengeteg autós hiszi azt a volán mögött, hogy egy Forma-1-es autóban ül és a Hungaroringen száguld.