Drog és fegyver került elő a házkutatáskor

Fegyvert és drogokat is találtak a rendőrök a házkutatáskor. Korábban Ausztriában ítélték el drogügy miatt a vádlottat, akit most a magyar bíróság is felelősségre vont.

hirdetés

A Pécsi Törvényszék 2017. május 17-én kihirdetett ítéletében egy vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette és lőszerrel visszaélés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt, közölte a bíróság. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint a vádlottal szemben korábban, szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt egy osztrák bíróság által kiszabott szabadságvesztés büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságot is megszüntette.

Az ügyről a bíróság azt közölte: 2016. május 2-án 14 óra 10 perckor a Komlói Rendőrkapitányság nyomozói a vádlott komlói tartózkodási helyén házkutatást tartottak. A vádlott a házkutatás kezdetén a konyhában lévő hűtőszekrény fagyasztó részéből kivett egy lezárt dunsztos üveget és egy műanyag flakont, amit önként átadott az intézkedő rendőröknek. A befőttes üvegben valamint a műanyag flakonban lévő pasztaszerű anyag, illetve a folyadék amfetamint tartalmazott.

A vádlottól lefoglalt kábítószer-együttes mennyisége hatszorosan haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott a kábítószert ismeretlen módon és időpontban szerezte be, és engedély nélkül tartotta a birtokában azok lefoglalásáig. A vádlottól levett vizeletmintából kábítószert, pszichotróp hatású anyagot kimutatni nem lehetett.

A házkutatás során a szobában egy maroklőfegyvert, 2 tárat és 25 db töltényt foglaltak még le a nyomozó hatóság tagjai. A lőfegyver és a lőszerek ismeretlen módon és időpontban kerültek a vádlott birtokába, melyek tartására engedéllyel nem rendelkezett, közölte a Pécsi Törvényszék.

Az ítélet egyelőre nem jogerős.