Durva volt a hétvége a baranyai lánglovagoknál: tűz, robbanás, tetejére borult autó

Tíz bejelentés érkezett az elmúlt napokban a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra: több tűzesethez, balesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Egy téves bejelentés is volt. Íme a hétvégi káreseti összefoglalójuk képekkel.

hirdetés
Uránia Mozi

Tűzesetek

Szombaton Gerde külterületén a közút melletti árokban növényi hulladékot égettek, amit végül a tűzoltóknak kellett eloltaniuk.

Másnap Bakonyán egy családi ház alagsorában keletkezett tűz, ahol a vegyes tüzelésű kazán, gázkazán, villanybojler, gázbojler és hozzávetőlegesen 6 köbméter tűzifa volt.

A lángok attól csaphattak fel, hogy mikor a tulajdonos fát rakott a tűzre, a kazánból szikra pattant ki a fakupacra.

A pécsi tűzoltók fékezték meg a tüzet, ám odalett fél köbméter fa, az alagsor fala, mennyezete kormozódott. A lakóknak rokonaikhoz kellett menniük, mivel az épületben fűtés nélkül maradtak.

Orfűn pedig egy családi ház kazánjában történt robbanás, de szerencsére az nem hasadt fel, és tűz se keletkezett. Senki sem sérült meg.

Balesetek

Január 16-án két balesetről is beszámoltak a katasztrófavédők Pécsen, először a Bárány úton egy kocsi a meredek partoldalnak futott, ami megdobta azt. Az autó a tetejére borult a csúszós úton.

Később az Alsómakár dűlőben egy terepjáró megcsúszott az úton és keresztbe állt, a forgalmat teljesen elzárta. Az egység menetirányba fordította az autót, ami így tovább tudott haladni.

Egyik balesetben sem sérült meg senki.