A rendőrök pár órán belül elfogták azt a férfit, aki ellopta egy tízéves lány mobiltelefonját, és egy idős asszonytól is megpróbálta elvenni a táskáját Pécsett.

Kifosztás bűntett elkövetése, rablás bűntett kísérlete, valamint közokirattal visszaélés vétség kísérlete miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 19 éves endrőci férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. február 6-án 15 órakor Pécsett, a Jókai utcában kikapta a mobiltelefont egy tízéves lány kezéből, majd elszaladt. A bűncselekménynek szemtanúja volt egy fiatal férfi, aki a tolvaj után szaladt, majd elvette tőle a telefont és visszaadta a lánynak.

Ugyanezen a napon 16 óra 30 perckor tettek bejelentést arról, hogy 14 óra körül, szintén a Jókai utcában egy idős asszony táskáját próbálta ellopni egy férfi, azonban nem járt sikerrel.

A rendőrök pár órán belül beazonosították, és 21 órakor lakásán elfogták a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A gyanúsított előzetes letartóztatása mellett folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Hirdetés