Elítélték a mentősre támadó férfit

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az őt segítő mentősre támadt, hadonászása során egy oxigénpalackot és egy monitort is levert a mentőautóban.

hirdetés

Egy férfi júliusban ittassága miatt rosszul lett, ezért mentőt hívtak neki. A helyszínre érkező mentőápoló úgy ítélte meg, hogy a férfi kórházi kezelésre szorul, ezért őt a pécsi klinikára szállították. Az ittas személy önként szállt be a mentőautóba, azonban útközben ki akart szállni, amit a mentőápoló nem engedett. Ekkor a terhelt ököllel a mentőápoló felé ütött, aki megpróbálta őt a székbe visszaültetni. Az elkövető azonban ellenállt, folyamatosan ütésre lendítette a kezét, így a mentőautó kénytelen volt megállni, majd a sofőr is a mentőápoló segítségére sietett. A férfi végig hadonászó, ütő mozdulatokat tett, melynek során több tárgyat, köztük oxigénpalackot és egy monitort is levert.

Dühöngésének a kiérkező rendőrök megjelenése vetett véget. A férfi cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség az elkövetőt bíróság elé állította, akit a Pécsi Járásbíróság gyorsított eljárásban kilenc hó börtönre ítélt, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztett.