Elítélték a társukat felfújó pékeket

Három péket ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre a Pécsi Ítélőtábla, mert a fiatalok munkatársukat levetkőztették, és sűrített levegővel a fenekébe fújtak. Csak a szerencsén múlt, hogy az áldozat túlélte a viccet.

hirdetés

Életveszélyes vicc volt az,  fel akarták fújni a pékek társukat, B. Gábort, aki ebbe majdnem belehalt. Az ötletgazda, S. János az egyik pécsi kenyérgyárban a zsömleadagoló sűrített levegős takarítása közben találta ki a “felfújást”

A három vádlott„munkahelyi tréfaként” egy mellettük elhaladó kollégájukat megragadták, hason fekvő helyzetben a földre kényszerítették, nadrágját lehúzták. A magasnyomású légfúvó pisztolyt a sértett végbeléhez nyomták és egy pillanatra működésbe hozták.

A tisztítóberendezés kis mennyiségű, de nagy nyomású levegőt fúj a sértett testébe, ezzel 8 napon belüli sérülést okozott, de a berendezés alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is, hiszen akár szét is robbanhattak volna a belei, ha nagyobb dózist kap.

– A fújás után falfehér lett, szörnyen jajgatott, amikor tele lett levegővel, ekkor már nem nevetett senki – mondta ez egyik szemtanú korábban a bíróságon.

A három dolgozót személyes szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt ítélte el Pécsi Törvényszék. A vádlottakat 2 év, 1 év 6 hónap, illetve 1 év 2 hónap börtönre ítélték, de a büntetésüket felfüggesztették. A törvényszék ítélete ellen az ügyész a vádlottak terhére jelentett be fellebbezést. Másodfokon a Pécs Ítélőtábla a cselekményt életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta. Az
ítélet jogerős.