Elképesztő: csecsemőt fosztott ki a férfi

Hihetetlen: ellopta a rábízott hat hónapos kisbaba fülbevalóját, majd a zálogházba sietett vele egy kelevízi férfi. A példátlan bűntettről a kapos.hu adott hírt.

hirdetés

A Marcali Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt az őrizet 72 órás időtartama alatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy kelevízi férfit, aki egy 6 hónapos csecsemő fülbevalóját tulajdonította el.

A vádlott 2016. szeptember 28. napján egy ismerősénél kávézott, aki megkérte, hogy amíg kimegy a szobából, vigyázzon a gyermekére. Amíg az anya távol volt, a vádlott a síró gyermeket ölbe vette és az egyik füléből az arany fülbevalót kivette. Az anya visszatértekor a vádlott a négyezer forint értékű fülbevalóval együtt távozott, majd azt egy zálogházban eladta. A fülbevaló hiánya igen rövid időn belül feltűnt, így még aznap sor került lefoglalására és visszaadására, valamint az elkövető gyanúsítotti kihallgatására.

A tizennyolcadik életévét alig betöltött vádlott büntetett előéletű, a kifosztás elkövetésekor felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt ellene több büntetőeljárás van folyamatban.

A Marcali Járásbíróság a vádlottal szemben 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabott ki, amely ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A bűnismétlés veszélye miatt a járásbíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.