Ellepik a rendőrök Pécset az ünnepekkor

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervekkel együttműködve az év végi ünnepek alatt fokozott rendőri jelenlétet biztosít a közterületeken.

hirdetés

Az ellenőrzés célja a közterületek, a nyilvános helyek és a nyilvánossá tett magánterületek rendjének erősítése, az ünnepi bevásárlást végzők, illetve turisták biztonságérzetének javítása, valamint a jogsértő magatartások visszaszorítása.

A rendőrség ellenőrzést szervez a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére, felderítésére, illetve a leginkább látogatott kereskedelmi egységek fokozott ellenőrzésére a fogyasztói érdekek biztosítása céljából.

Napi több alkalommal, visszatérően ellenőrzik a megye legforgalmasabb, valamint a városok ki – és bevezető útjait, illetve a települések közlekedés szempontjából frekventált részeit. A visszatérő közúti ellenőrzések alkalmával a rendőrök az ittas járművezetők kiszűrése érdekében alkoholszondát alkalmaznak, ezen felül minden esetben ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) használatát, valamint Baranya megye balesetveszélyes útszakaszain a sebességtúllépést továbbra is kiemelten ellenőrzik.

Az ünnepek előtti bevásárlás idején, a nagyobb bevásárlóközpontok és áruházak környékén jellemző torlódás elkerülése érdekében rendőrök irányítják a forgalmat.

Fontos, hogy a közlekedés résztvevői a zseblopások és gépkocsi-feltörések megelőzése érdekében ne tartsanak maguknál nagyobb mennyiségű készpénzt, illetve amit maguknál tartanak, azt több helyre rakják el és azt se feledjék, hogy a gépjármű nem értékmegőrző. Amennyiben elkerülhetetlen, hogy a járműben értéket hagyjanak, azt mindig a csomagtartóba tegyék, és feltétlenül győződjenek meg arról, hogy a járművet lezárták-e.