Ellopta Pécs legdrágább, Spanyolország legjobb borát

Egy pécsi férfi ellen emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt, mert tavaly decemberben az egyik Király utcai borboltból ellopott egy üveg 93 ezer forintos spanyol vörösbort. A biztonsági kamera mindent rögzített.

hirdetés

A borbolt kamerafelvételein jól látszik, hogy két férfi nézegeti az üzlet hátsó részében lévő borhűtőben lévő borokat, ahol egyébként a város a legdrágább italait tárolják. Az egyik férfi egy laza mozdulattal csúsztat a kabátja alá egy spanyol Reserva Especial “Venta 2014″ elnevezésű vörösbort, majd a két férfi tovább beszélgetett az üzletben, nézegeti a kínálatot, végül távoznak a boltból.

A nyomozók a biztonsági kamerafelvételek alapján gyorsan beazonosították a tolvajt, aki még elfogása előtt megbánta tettét. Pár napig ugyan őrizgette a bort, de nem merte meginni, inkább visszavitte a boltba.

bor, bortarsasag, elloptak

– Arról nem szólt vallomásában, hogy miért döntött így – mondta lapunknak Kutas Tamás ügyészségi szóvivő.

A férfi valószínűleg nem tudja, hogy az elmúlt 30 év legjobb spanyol vörösborát orozta el.

A Reserva Especial “Venta 2014″ elnevezésű vörösbor tempranillo, cabernet sauvignon, merlot szőlőkből és a legjobb évjáratokból készül (1994, 1995 és 2000) a Madrid és Zaragoza közötti ezer hektáros borvidéken. Szakértők szerint hihetetlen harmóniája és mélysége van. Leginkább bárányból készült ételekhez ajánlják.

Készítője, a Vega Sicilia a legnagyobb bortermelő Spanyolországban, boraik a legdrágább és legkeresettebb spanyol borok közé tartoznak. A cég tulajdonában van egyebek mellett a Tokaj-Oremus birtok is. Az ellopott bor a cég zászlóshajója.

bor 3