Előzetesben a verekedő táskalopó

Október 27-én a Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatal pécsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra. Társtettesként elkövetett rablás bűntettének alapos gyanújával történt mindez.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és fiatalkorú társa 2017. október 26-án Pécsett, a kora délutáni órákban, egy kutyafuttató és egy sportpálya közötti területen megpróbálták ellopni a sértett táskáját. Ő azonban a kísérletet észlelte, magához közelebb húzta a táskát. Ezután viszont többször megütötték és megrúgták, majd a táskáját elvették és azzal elszaladtak.

Készpénz, különböző kerékpár alkatrészek és személyes okmányai voltak a táskában. Az okozott kár mintegy 100.000 forint.

A bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást, vagy – mivel a cselekményt más bűncselekmény elkövetése miatt, a vádelhalasztást követően két héttel, próbaidő alatt követte el – esetleg újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A határozatot a gyanúsított, a védője és az ügyész is tudomásul vették.

Kiemelt képünk illusztráció.