Előzetesben ülnek az idős pécsi férfi bántalmazói

A Pécsi Járásbíróság, 2016. október 15. napján egy pécsi nő és két pécsi férfi előzetes letartóztatását rendelte el egy hónapra, csoportosan elkövetett rablás alapos gyanúja miatt – írja a Járásbíróság.

hirdetés

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2016. október 13-án az esti órákban pécsi lakásában bántalmazták és kirabolták a sértettet. Az esetről lapunk is beszámolt.

A gyanúsított nő az idős férfi mobiltelefonját kirántotta a kezéből, eközben a két férfi gyanúsított ütlegelte és rugdosta, aki ennek következtében a földre esett. A bántalmazás közben a nő felszólítására az egyik férfi befogta a férfi száját, majd másik kezével elvette a bankkártyáját. Miután a gyanúsítottak felhagytak a férfi bántalmazásával, elhagyták a lakást, de megfenyegették az idős férfit, hogy ha hívja a rendőrséget, megint csúnyán megverik – írja a Járásbíróság közleménye.

Ez után a három gyanúsított egy a közelben található üzletben vásárolt a bankkártyával. Mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, egyikük többszörös visszaesőként volt elítélve legutóbb, a nő és a másik férfi ellen jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt – közölték.

A büntetőeljárás jelenlegi adatai alapján alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak megszöknének, elrejtőznének, a sértett befolyásolásával nehezítenék a büntetőeljárást, illetve újabb bűncselekményt követnének el, ezért is rendelték el az előzetes letartóztatásukat.