Embercsempészeket kapcsoltak le Mohácson

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy embercsempészésre szakosodott bűnszervezet tagjait fogták el – írja a police.hu.

hirdetés
A KR Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 13 személlyel szemben.
A rendelkezésre álló adatok szerint a jogszerűen Magyarországon tartózkodó gyanúsítottak 2015. februárja óta szerveztek be – főként befogadó állomásokról – illegális bevándorlókat, akiket magyar állampolgárok bevonásával – esetenként bérelt – gépkocsikban utaztattak tovább Nyugat-európai országokba.
A nyomozók összehangolt  akcióban 2015. szeptember 23-án Budapesten és Mohácson 10 helyszínen tartottak házkutatást és 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A házkutatások alkalmával több tucatnyi mobiltelefont, laptopokat, adathordozókat foglaltak le. A nyomozók megtaláltak egy kialakítás alatt álló ingatlant is, ahol a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak illegális bevándorlók átmeneti elszállásolását kívánták biztosítani. A szálláshelyről előállítottak egy nigériai állampolgárt, aki Magyarország területén történő jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni.
A kihallgatásokat követően két nigériai, két szír, egy szudáni és egy szenegáli állampolgárt vettek őrizetbe, akiknek előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte, a bűnszervezet többi tagja szabadlábon védekezik.
Velük szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le
Kiemelt képünk illusztráció