Embereivel verette meg a szülinapost

Egy pécsi söröző tulajdonosát ítélte el a napokban a Pécsi Törvényszék, aki a vádirat szerint embereivel verette meg az egyik vendégét. 

A vádirat szerint a sértett és ismerősei 2016 augusztusában a vádlott kocsmájában ünnepelték a sértett születésnapját, alkoholt fogyasztottak, beszélgettek.

Egy kis idő múlva a sértett összeveszett a tulajdonossal, aki felszólította a sértettet és társaságát, hogy hagyják el a helyet, majd az „embereit” is a helyszínre hívta.

A szülinapos a barátaival elhagyta a sörözőt, aztán az utcán két ismeretlen férfi megállította őket, majd az egyik számon kérte a társaságot, hogy „ki volt az, aki megsértette a főnököt?”.

A sértett ekkor megkérdezte az ismeretlen személyeket, hogy mi a probléma, ezután az egyik személy határozott mozdulattal megragadta a ruházatát, megfordította és a tőlük körülbelül 10 méterre álló vádlott elé lökdöste, egyben ráparancsolt, hogy azonnal kérjen bocsánatot, amire a sértett nem volt hajlandó. Ekkor a vádlott felszólította a két ismeretlen személyt, hogy „üssétek, üssétek!”

Az ismeretlen személyek teljesítették a vádlott utasítását, és a fején, felsőtestén több alkalommal megütötték a sértettet, majd a vádlott és az ismeretlen személyek elmenekültek a helyszínről. A történtek után a sértett társai kihívták a rendőrséget, akik értesítették a mentőket.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett a fején és a felsőtestén, valamint az egyik fogából letört egy darab.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat felbujtóként elkövetett garázdaság bűntette miatt 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült 25.000 forint bűnügyi költség megfizetésére. A döntés jogerős.

hirdetés