Erdőben találtak rá az idős nagyharsányi bácsira

Egy aggódó nagyharsányi asszony kért segítséget a siklósi rendőröktől 2016. szeptember 6-án, akinek 73 éves férje a reggeli órákban lakásáról ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott életjelet magáról – olvasható a rendőrség honlapján.

hirdetés

A rendőröknek sötétedésig egy nagy kiterjedésű erdős területig sikerült lekövetniük az idős férfi nyomait. Másnap hajnalban a Siklósi Rendőrkapitányság rendőreiből és a Nagyharsány polgármesterének vezetésével érkező helyi önkéntesekből szerveződött kutatócsapat alapos terepkutatásba kezdett, amelynek eredményeként a reggeli órákban Nagyharsány és Beremend községek közötti sűrű, erdős területen megtalálták az eltévedt idős bácsit, aki körülbelül tíz kilométer megtétele után pizsamában, zokniban egy fa tövében üldögélt. A rendőrök a férfit hordágyon hozták ki az erdőből, majd gondoskodtak orvosi ellátásáról.

A Siklósi Rendőrkapitányság és Nagyharsány település polgárainak gyors, és hatékony összefogásának köszönhetően az eltévedt idős bácsinak az ijedtségen kívül nem esett baja.