Eszméletlenre verték a nyílt utcán

Ítéletet hozott a Szigetvári Járásbíróság egy négytagú társaság ügyében, akik tavaly nyáron Szentlőrincen megvertek, majd ki is fosztottak egy embert.

hirdetés

A bíróság közlése szerint a vádlottak 2016. július 28-án éjjel Szentlőrincen gyalogoltak egy utcában, amikor a velük szemben sétáló sértettel szóváltásba keveredtek, majd többször is megütötték és megrúgták. Ezután az illetőt otthagyták az utcán, de rövid idő elteltével a vádlottak ismét visszamentek a még mindig eszméletlen sértetthez, felvették a táskáját és az ezüstláncát, amit bevittek a harmadrendű vádlott tartózkodási helyére, majd az első- és a harmadrendű vádlottak bevitték a sértettet is a lakásba. Ott a másod- és a negyedrendű vádlott átkutatták a sértett táskáját, de abban további értékeket nem, csak a pénztárcáját és az iratait találták, amelyeket benne hagytak.

A sértett közben a házban magához tért, megmosakodott, miközben a harmadrendű vádlott elvette a 8.000 forint értékű mobiltelefonját, majd visszaadta a táskáját és kikísérte a sértettet, aki gyalogosan elment.

A sértett a bántalmazás következtében számos könnyű, és egy súlyos sérülést – orrcsont-törést – szenvedett.

A Szigetvári Járásbíróság 2017. szeptember 5-én a négy vádlott ellen indult büntetőeljárásban valamennyi vádlott bűnösségét társtettesként elkövetett kifosztás bűntettében, társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében és társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében állapította meg, és ezért az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 5 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra; a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a fiatalkorú harmadrendű vádlottat 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra; valamint a szintén fiatalkorú negyedrendű vádlottat 1 év 10 hónap fiatalkorúak fogházára ítélte, az utóbbi vádlott szabadságvesztés büntetésének végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, a próbaidő alatt e vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság a vádlottak által eddig előzetes letartóztatásban töltött időt a kiszabott szabadságvesztés büntetések tartamába beszámította. Az ítélet nem jogerős.