Ezért ne taszigáljuk a NAV nyomozóit

Április 10-én kezdi meg a Pécsi Törvényszék annak a férfinak a tárgyalását, aki egy házkutatás során  többször meglökte a NAV pénzügyi nyomozóját – közölte a törvényszék.

hirdetés

A NAV pénzügyi nyomozói két éve tartottak házkutatást egy felszámolás alatt álló cég siklósi telephelyén. A vádiratból kiderült, hogy a kft. ügyvezetője mikor erről értesült, azonnal a telephelyre ment és feldúltan arra kérte a nyomozókat, igazolják magukat. Ezt meg is tették és közölték a férfival, hogy miért is érkeztek.

A törvényszék közleménye szerint azonban a férfi egyszerűen nem engedte meg a nekik a házkutatást, és távozásra szólította fel őket. A nyomozók azonban nem tágítottak, ezért a dühös cégvezető az egyiküket a bejárati ajtó felé lökte, és hiába szóltak rá, ezt újra megismételte.  Ezután a férfi megragadta a nyomozó alkarját, ám az egyik társa ekkor viperát kinyitotta, hogy megakadályozza a férfi támadását, és eltolta vele.

Ezt követően a férfi már felhagyott a támadással, a pénzügyi nyomozók pedig a rendőrség biztosítása mellett befejezhették a házkutatást – írja a Pécsi Törvényszék. A cégvezetőnek most bíróság előtt kell felelnie a tettéért, a vád ellene hivatalos személy elleni erőszak.