Farkas-ügy: 400 ezres bírságot kapott az igazgató

Szatyor Miklós nyilatkozik az eltűnt farkas ügyében

Bár emberéletek megóvása volt a cél, a természetvédelmi felügyelőség megbírságolta a pécsi állatkert vezetőjét természetkárosítás miatt. 

hirdetés

 

A pécsi zoo igazgatóját, Szatyor Miklóst már meg is fenyegették a Facebookon keresztül, miközben több ezren írásban követelték a lemondását. Mindezt azért, mert egy állatkertben – tehát nem természetes körülmények kötött – felnőtt, kiszámíthatatlan viselkedésű szökött farkast lelőtt.

Szatyor Miklós nyilatkozik az eltűnt farkas ügyében
Szatyor Miklós nyilatkozik az eltűnt farkas ügyében

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, ám azt bűncselekmény hiányában lezárták. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség azonban  2016. február 3-án kelt határozatában egy fokozottan védett szürke farkas engedély nélkül történő elpusztítása miatt 400 000 forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az elkövető magánszemélyt – közölte a főfelügyelőség az Indexszel.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy 1995-ben egy, szintén a pécsi állatkertből kiszabaduló farkas támadott meg több embert is Pécsen, sőt egy idősebb asszony belehalt a támadásba. Az egyik akkori áldozat, Rappai Soma meg is védte az állatkert igazgatójának mostani tettét, mondván, nem nagyon volt más választása az adott körülmények között. Emberéletek megóvása volt a cél, ezért nem lehet őt meghurcolni – nyilatkozta.

  • pufika

    hát hogyne… persze…