Fegyverrel pózolt a fejbe lőtt kisbaba

A vasárnap egyelőre nem tisztázott körülmények között fejbe lőtt oldi kisfiú elől nem volt elrejtve a fegyver – legalábbis ez látszik azon a fotón, amit az egyik bulvárlap tett közzé. A képen – amelyet személyiségi okok miatt nem teszünk közzé –  az látszik, hogy Lajoska a falhoz támasztott légfegyver mellett tanulja a lépéseket.

hirdetés

A 11 hónapos kisfiú egy fehér mintás lila takarós ágyba kapaszkodik egy szintén lilára festett fal előtt. Mellette a falnak támasztva áll az a légfegyver, ami vasárnap sült el, életveszélyesen megsebesítve Lajoskát. A kép néhány hete a család oldi otthonában készülhetett a lap szerint.

A tragédia bármikor bekövetkezhetett volna, hiszen a kép szerint a fegyvert nem zárták el, a kisfiú nap mint nap hozzáférhetett. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított büntetőeljárást.

A bulvárlap szerint falusiak azt mondták, a közmunkásként dolgozó apa a tragédia napján akarta eladni a légpuskát, az egyik vevővel az udvaron lövöldöztek, ezért valaki a rendőröket is rájuk hívta.

A kisgyermek életéért most is küzdenek az orvosok.

(Címlapos képünk illusztráció!)