Felfüggesztett börtön a pisztollyal bulizónak

Az egyik ismert pécsi szórakozóhelyen hadonászott fegyverrel az a pécsi férfi, akit egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt ma a Pécsi Járásbíróság. A vádlott azt mondta a bíróságon, hogy nem emlékszik semmire, mert részeg volt.

hirdetés

A pécsi ügyészség vádirata szerint 2016. november elején az éjszakai órákban a vádlott ittas állapotban megjelent Pécsett egy szórakozóhelyen, ahol pólójának alját felemelve táncolt, így mindenki számára jól láthatóvá vált a nadrágja derékrészében, az öv alatt tartott gázfegyvere, melyet önvédelmi céllal, engedély nélkül tartott magánál. A vád szerint a férfi a tánc befejeztével a szórakozóhelyen a pulthoz ment, ahova előbb a gázfegyvert – mely más számára tűzfegyvernek, maroklőfegyvernek is tűnhetett – a pultra kitette, hogy mások jól lássák, majd ezt követően a nadrágja derékrészébe visszatette azt. Később a szórakozóhelyen a vádlott a gázfegyvert nadrágja derékrészéből elővette, és azzal mindenki számára jól láthatóan hadonászni kezdett, állította az ügyészség. Miután a szórakozóhely biztonsági őre a vádlott cselekményét észlelte, a vádlottat a szórakozóhelyről eltávolította. A vádlott a hajnal során több alkalommal megpróbált visszamenni, de már nem engedték vissza. Ezt követően a szórakozóhely előtt egy rosszullét miatt elesett férfira célzottan ráfogta a pisztolyt, áll a vádiratban. A helyszínre érkező rendőrök a vádlottnál megtalálták a csőre töltött, benne két gáztöltényt tartalmazó gázfegyvert – derült ki a Pécsi Ügyészség vádiratából.

A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét. Vallomásában azt mondta, hogy családi vita miatt kezdett inni, és önvédelmi célból ment pisztollyal szórakozni, de a történtekre nem emlékszik.

Az ügyészség szerint a vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, mely az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett, figyelemmel arra is, hogy a gázfegyver mint lőfegyver utánzat alkalmas volt arra, hogy mások lőfegyvernek véljék. A Pécsi Járásbíróság garázdaság miatt 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. Az ítélet nem jogerős, az ügy a Pécsi Törvényszéken folytatódik.

(kiemelt képünk illusztráció)