Felmentették első fokon a tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőrt

Elaludt a sofőr

Felmentette a tavaly júniusi, Királyegyházánál történt buszbaleset sofőrjét a vád alól a szigetvári járásbíróság – írja a bama.hu.

hirdetés

Mint azt megírtuk, a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton egy távolsági autóbusz tavaly júniusban árokba hajtott és az oldalára borult.  A 25 utas közül ketten életveszélyesen, nyolcan súlyosan, tízen könnyebben sérültek meg, három embert a helyszínen elláttak.

Gyerekek is megsérültek ezen a buszon
Gyerekek is megsérültek ezen a buszon

Négy gyermek is súlyosan megsérült, több nyílt törés is volt a tragikus balesetben, egy lány pedig nagyon komoly végtagsérülést szenvedett. Egy embert a helyszínen kellett újraéleszteni, többeket is megműtöttek az orvosok a pécsi klinikákon. Összesen három mentőhelikoptert riasztottak a balesethez, nemcsak Pécsről, hanem Sármellékről, Balatonfüredről is érkezett légi segítség.

Árokba borult
Árokba borult

A sofőr rosszul lett, ezért hajthatott árokba, de tavaly áprilisban tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek ellene vádat.

Nehéz elfelejteni ezt a balesetet
Nehéz elfelejteni ezt a balesetet

A bama.hu értesülései szerint első fokon a bíróság a sofőrt felmentette, miután nem állapítható meg a esetében a gondatlanság, ugyanis egy olyan korábban, a rendszeres kötelező orvosi vizsgálatok alkalmával se diagnosztizált betegség miatt vesztette el uralmát a busz felett.

Az első fokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett.