Figyelem! Baranyában is feltűntek az “unokázós” tolvajok

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Komlón egy idős asszonyt hívott fel otthonában vezetékes telefonon 2016. április 25-én 13 óra körüli időben egy ismeretlen elkövető, aki a sértett unokájának kiadva magát elmondta, hogy sürgősen pénzre van szüksége, mert bajba került és odaküldi egy ismerősét, aki majd elviszi neki a pénzt. Percekkel később megjelent egy férfi, akinek az asszony át is adta az otthon lévő készpénzét.

hirdetés

Ugyanezzel a módszerrel az ismeretlen elkövetők még aznap délután egy másik komlói asszonyt, majd egy bakócai nagymamát tévesztettek meg. A sértettek mindhárom esetben átadták a pénzt az ismeretlen férfinak, utána derült csak ki, hogy az unokáknak nem esett bántódásuk, és természetesen nem tudtak az ügyletről.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében hívják fel idős hozzátartozóik, közvetlen lakókörnyezetük figyelmét a fenti történetekre!

A rendőrök azt kérik, hogy segítsék munkájukat azzal, hogy gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék fel gépjárművük rendszámát és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámai valamelyikén!