Gázpisztollyal próbált önbíráskodni, kevés sikerrel

A Mohácsi Járásbíróság május 14-én megtartott előkészítő ülésen G. Zs. vádlottat fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönre ítélte, amelynek a végrehajtását 1 év 2 hónap próbaidőre felfüggesztette.

hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. június 26-án este, szóbeli megegyezés alapján egy férfi, L. A. a vádlott férfitől kibérelt egy teherautót azzal a céllal, hogy egy nőnek, M. Sz.-nek segítsen költözni. A teherautót 2018. június 28-án estére kellett volna visszavinni a vádlott részére, ezen a napon 21 óra körül a vádlott felhívta telefonon L. A.-t és közölte vele, illetve M. Sz.-szel, hogy a bérleti díj 90 ezer forint lesz, vigyék vissza a teherkocsit. A nő tiltakozott, illetve a beszélgetést követően megijedt, hogy miből fogja kifizetni ezt az összeget. Ekkor egy másik nő, Sz. Z., aki segített pakolni a költözésnél, a vádlottat visszahívta telefonon azzal, hogy ennyi pénze M. Sz.-nek nincs.

2018. július 28-án 23 óra körüli időben a vádlott megjelent a sértettek családi házánál és szóváltást követően egy fegyvernek látszó tárggyal, egy engedéllyel viselt gázriasztó pisztollyal megfenyegette a jelenlévő M. Sz.-t, Sz. Z.-t és L. A.-t azzal, hogy két percük van, hogy a 90 ezer forintot összeszedjék és kifizessék. Miután Sz. Z. feldúltan kiabálni kezdett a vádlottal, a vádlott elment.

Hirdetés