Halálra gázoltak egy biciklist, majd hazamentek

Ítéletet hirdetettek annak a két fiatalnak az ügyében, akik 2016-ban halálra gázoltak egy biciklistát. 

hirdetés

Közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt két év nyolc hónap börtönre, három év közúti járművezetéstől eltiltásra, és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Siklósi Járásbíróság kedden az elsőrendű vádlottat, abban az ügyben, melynek során 2016. október 22-én két Szaporcáról Kórósra autózó fiatal elgázolt egy ittas biciklistát. A kocsit az elsőrendű vádlott vezette, a társa a jobboldali első ülésen utazott.

A sofőr indokolatlanul áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol féktávolságon belül vette észre az ittas kerékpárost, ezért vészfékezést követően nekiütközött. Az ittas sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádlottak a balesetet követően megálltak, azonban nem nyújtottak segítséget a sérülést szenvedett sértettnek és nem értesítették a rendőrséget sem, hanem hazamentek.

A másodrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt öt hónap börtönre ítélték, melynek végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztették, valamint kötelezték a vádlottakat a 378.434 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet a másodrendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, míg az elsőrendű vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartottak fenn, így az ő tekintetében az ítélet még nem jogerős.

hirdetés

Hirdetés