Hátborzongató: saját koldusai verhették agyon Attilát!

A ház, ahol az eset történt

A Pécsi Járásbíróság szeptember 22-én elrendelte két hajléktalan férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, mivel az  Alsóhavi utcában múlt héten történt halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében a két férfi gyanúsítható. Az áldozat, S. Attila (44) sem volt patyolattiszta a bíróság szerint, hiszen rendszeresen verte az egyik gyanúsítottat, mert az nem koldult össze elég pénzt. 

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsítottat a későbbi áldozat befogadta a pécsi lakáséba. A munkanélküli férfiak rendszeresen koldultak, a pénzt élelemre és italra költötték. A későbbi áldozat a bíróság szerint azért verte az egyik gyanúsítottat, mert kevésnek találta a belvárosban összetarhált pénzt- írják.

A ház, ahol az eset történt
A ház, ahol az eset történt

A bíróság eddig azt állapította meg, hogy szeptember 15-én, csütörtökön a gyanúsítottak és a később halálra vert férfi együtt piált az Alsóhavi utcai lakásban. A két koldus ugyan lefeküdt aludni, de a sértett elment otthonról, és péntek hajnalban ment haza, és minden előzmény nélkül megverte az egyik hajléktalant. Ő azonban nem bírta tovább, megvárta amíg elalszik az áldozat, és az elmúlt időszak szenvedései miatt bosszúból fejbe verte valamilyen tárggyal.

Aztán reggel a másodrendű gyanúsított a környezetére már nem reagáló – teljesen eszméletlen – férfi mellől elvette annak mobiltelefonját.

alsohavi7

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön a két férfit halált okozó testi sértés és kifosztás miatt előzetes letartóztatásba helyezte, mert a kettőtől nyolc, illetve egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények esetében tartani lehet attól, hogy ha szabadlábon maradnak, akkor megszöknek, elrejtőznek, vagy veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást.

A bíróság határozata az elsőrendű gyanúsított vonatkozásában jogerős, a másodrendű gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be – írja a járásbíróság közleménye.

Korábban egyébként a két férfi nyilatkozott is lapunknak, azt mondták, hogy hallották Attila hörgéseit és nyöszörgését, de nagyon részegek voltak és megijedtek, ezért nem szóltak a mentőknek. Egyébként szerintük hazafele jöhetett, amikor valakik jól megverték – állították.