Házaló autóst keresnek a rendőrök

Nagy tételben zöldségekkel és gyümölcsökkel házaló férfiakat keresnek a pécsi rendőrök. Az engedély nélkül a belvárosban áruló két férfi kicsúszott a rendőrök markából, sikerült elmenekülniük.

hirdetés


Hangosan ordibálva házaló emberek jelentek meg a napokban a pécsi belvárosban. Egy szakadt autóból próbálnak zöldséget és gyümölcsöt eladni kisebb nagyobb sikerrel. A bizalomgerjesztőnek nem mondható két férfi a csomagtartóból kínálja a portékát, egyikük az autót vezeti, a másik mellette gyalogol, és közben óbégat.

– Krumplit, hagymát, az almapaprikát – így kínálják termékeiket napok óta. Az olvasói felvételeken jól látszik a kereskedés folyamata. Úgy tudjuk, a közterület-felügyelőknél több lakos is bejelentést tett a gyanús árusok miatt. A rendőrség keresni kezdte az engedély nélkül árulókat, akiket mégsem sikerül  elfogni, sikerült elmenekülniük, de a fotók alapján azonosítani lehet majd az autót és ezáltal a tulajdonost.

WP_20150909_002

Az ilyen tevékenység mozgóboltnak számít, ha nincs üzemeltetési engedély, akkor minimum 20 ezer forintos bírság szabható ki.
– A mozgóbolt üzemeltetéshez, a közterület kezelőjének hozzájárulása szükséges és a termékre vonatkozó hatósági engedélyekkel is rendelkezni kell. A tevékenység a kereskedő nevének és székhelyének, és az üzlet nevének és címének feltüntetésével végezhető – nyilatkozta lapunknak Lóczi Szidónia, a Biokom Nkft. sajtófelelőse.  A közterület kezelője azt is vizsgálja, hogy városképileg megfelelő-e a használt jármű, illetve forgalomtechnikailag megkaphatja-e az engedélyt a kocsi.