Házalók loptak az idős asszonytól

Pár dolgot megvettek nyolcezerért, de mintegy százezer forint értékben loptak össze mindenfélét a lakásból. Az ügyészség vádat emelt.
A vádlottak egyike, egy nő újsághirdetéseket adott fel, miszerint hagyatékot, régi porcelánt, bútorokat felvásárolna, közölte az ügyészség. A vásárlásokat ténylegesen ő intézte, amihez férfi ismerőse segítséget nyújtott. 2018 júniusában a vádlottak megjelentek a 77 éves sértettnél, aki a vádlottak által feladott hirdetésre jelentkezett, mely szerint étkező bútorát eladná nekik. Az elkövetőket a sértett a lakásba beengedte, majd miközben a nő a sértettel a bútorról egyezkedett, férfi társa a lakásban található különböző értéktárgyakat pakolta utazótáskájába.

Miközben a sértett az eladásról tárgyalt, a férfi a lopott értékekkel többször fordult. Végül
néhány értéktárgyat az elkövetők az idős sértettől megvásároltak 8.000 forintért, ugyanakkor azonban a lakásból ténylegesen közel 100.000 forint értékben loptak értékeket.

A Pécsi Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan
képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat a férfi és a
nő ellen. Az elkövetők közül a nőt korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt már elítélték. A cselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Hirdetés