Hintabaleset: életveszélyes állapotban van az egyik sérült

A várpalotai hintabaleset egyik sérültje életveszélyes állapotban van – közölte az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtt. A baleset még szombat délután történt, a Várpalotai Napokon, amikor egy “extrém hinta” meghibásodott és gyakorlatilag egy része eltörött.

hirdetés

A vasárnapi beszámoló szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított hidraulikus szerkezet szombaton, működés közben szétesett. Többen megsérültek, volt, aki a hintából kiesett.

A helyszínről négy sérültet – egy férfit, egy nőt és két tizenévest – a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba vittek. A férfi koponyasérülést szenvedett. Őt vasárnap mentőhelikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Kórházba.

Az egyik gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de az állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

Az M1 közlése szerint a lezárt területen vasárnap délelőtt is tartott a vizsgálat. Megkezdődött a 30 méter magas, nyolc személyes szerkezet elbontása.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombat este közölte, hogy a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.