Idős szomszédját akarta kirabolni egy nő

Előzetesbe került egy hónapra az a pécsi nő, aki idős szomszédját zaklatta hosszabb ideje, legutóbb pedig ki akarta rabolni.

hirdetés

A Pécsi Járásbíróság április 6-án elrendelte egy pécsi nő előzetes letartóztatását egy hónapra, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított Pécsen április 4-én a reggeli órákban a szomszédjában lakó idős sértett lakásának bezárt ajtaját kirántotta, és azzal a céllal ment be a lakásába, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. A sértett az ágyában feküdt, felébredt és amikor észrevette szomszédját, rákiáltott.

A gyanúsított ekkor megindult az ágyban fekvő sértett felé, aki a korábban védekezésképpen odakészített léccel megütötte a gyanúsítottat, aki hárította az ütést, de az a homlokát megsértette. Ez után a gyanúsított az ágy mellett lévő rádióval és éjjeli lámpával, több alkalommal fejbe ütötte az ágyban fekvő sértettet, majd kimenekült a házból.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett a fején és az arcán.

A gyanúsítottal szemben – ugyanennek a sértettnek a sérelmére elkövetett – más bűncselekmény miatt is eljárás van folyamatban, elfogása során ellenállást tanúsított, a sértettet, az intézkedő rendőröket is életveszélyesen megfenyegette.

Alaposan feltehető, hogy – szabadlábon hagyása esetén –a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A határozat nem jogerős. A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés