Időseket fosztott ki a fiatal pécsi férfi

A Pécsi Törvényszék közlése szerint egy fiatal pécsi férfi kifosztás és közokirattal való visszaélés miatt kapott 4 év fegyházbüntetést, és 4 év közügyektől való eltiltást.

A Pécsi Járásbíróság február 11-én egy fiatal pécsi férfit kétrendbeli, idős személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette és kétrendbeli közokirattal visszaélés vétsége miatt 4 év fegyházbüntetésre ítélt, és 4 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától. Mindaddig a törvényszék megszüntette a feltételes szabadságát is, és fizetnie is kell, méghozzá 85 150 forintot.

hirdetés

Ahogy a Pécsi Törvényszél fogalmaz, a vádlott fiatal pécsi férfi június 20-án Pécsett, egy lottózóban látta, hogy egy 87 éves férfi húszezressel fizet. Több se kellett, eldöntötte, hogy meglopja, ám miután az idős úr rászólt, hogy értesíti a rendőrséget, nem követte tovább. Másnap a vádlott „házhoz ment”, megvárta, míg az idős férfi kijött a lakásából és egy közeli áruházba indult. Ismét követni kezdte, megszólította, azt kérdezve tőle, hogy szeretne-e tőle kölnit venni, majd kirántotta a nála lévő szatyrot, az abban található kulcscsomóval, mobiltelefonnal és pénztárcával, 21 ezer forinttal. A vádlott összesen 32 300 forint kárt okozott a sértettnek.

Június 29-én újra lecsapott a tolvaj. Egyik délután ismét követni kezdett egy másik idős, 83 éves férfit, majd egy ügyes mozdulattal ellopta a táskáját. A sértett ezután egy ismerősével találkozott, majd autóval kezdték keresni a tolvajt. Meg is találták, visszatartották egészen addig, amíg megmutatta, hol rejtette el a táskát, majd elfutott. Persze a táskában akkorra már nem volt semmi. A 43 ezer forint kárból csak 3 ezer forint térült meg.

Hirdetés