Így segítettek a fagyoskodóknak a baranyai zsaruk

Lecsekkolták a kazánokat is

Drávapalkonyán és Pécsváradon is segítettek begyújtani és fát behordani a rendőrök.

hirdetés

Egy 77 éves nő hívta Drávapalkonyáról a rendőrség ügyeletét január 7-én délután, hogy ugyan van egy kis tüzelője, de mivel egyedül él, nem tudja begyújtani a kályhát, az ablaka is be van törve, és nagyon fázik.

dscf2511_0
Nagyon fázott a nénike

A rendőrök a nő segítségére siettek, begyújtottak, valamint a település polgármesterét is értesítették, mert a kályha a járőrök szerint nem volt biztonságos. A polgármester rövid időn belül szerzett egy biztonságos kályhát, így az egyedül élő asszony már biztonságban és melegben alhat.

Tüzifát is vágtak a fagyoskodóknak!
Tűzifát is vágtak a fagyoskodóknak!

Ugyanezen a napon szintén a délutáni órákban egy Pécsvárad mellett élő 76 éves férfi hívta a rendőrséget, és elmondta, hogy egyedül él, nehezen tud csak mozogni, és nem tud begyújtani. A körzeti megbízott felkereste a férfit, és segített begyújtani, valamint az összevágott tűzifát bevitte a lakásba.

Lecsekkolták a kazánokat is
Lecsekkolták a kályhákat is

A kora esti órákban a járőrök Pécsett, a Király utcában egy 58 éves férfinak segítettek, aki a földön feküdt, alig tudott mozdulni, alulöltözött volt, és legyengült. A rendőrök felsegítették, és intézkedtek a férfi krízisszálláson történő elszállásolására.

Befűtöttek a kékek
Befűtöttek a kékek

A rendőrség kéri, hogy a nagy hidegre való tekintettel még inkább figyeljenek oda az idős, vagy nehéz körülmények között élő hozzátartozóikra, szomszédjaikra. Az odafigyelés ebben az időben rendkívül fontos, sokszor életet is menthet. Ha úgy ítéli meg, segítségre van szükség, ne késlekedjen, hívja a rendőrséget a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok egyikén!