Ittas vezetőket fogtak a baranyai zsaruk

Három ittas vezetőt is lekapcsoltak a zsaruk a hét végén: egyiknek jogsija sem volt, a másikat pedig már előzőleg eltiltották a vezetéstől.

hirdetés

Földfelszíni vízvezetéknek ütközött személygépkocsijával egy 39 éves helyi férfi vasárnap hajnali 3 óra 20 perckor Mecseknádasdon. A gépkocsivezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további légalkohol vizsgálatra előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

Ugyanezen a napon 17.30-kor Harkányban az Alkotmány utcában ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő harkányi férfit, akinél az alkoholteszter szintén pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre előállították. Az előállítás alkalmával a rendőrök megállapították, hogy a 63 éves gépkocsivezető a járművezetéstől el van tiltva, ezért a férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Egy külföldi rendszámú gépkocsit vezetett az a 43 éves sellyei férfi, aki június 18-án 22 órakor jelentkezett kilépésre a Drávaszabolcsi Közúti Határátkelőhelyen. A láthatóan ittas férfinál alkalmazott alkoholteszter igazolta az alkoholfogyasztást, ezért a rendőrök további légalkohol vizsgálatra előállították, vezetői engedélyét elvették.

A gépkocsivezetők ellen az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.